Programma 2023

Eén dag vol innovaties en ontwikkelingen.

Het programma 2023

Het mooie maar ook pittige vak van handhaver is volop in ontwikkeling. De mensen hebben steeds kortere lontjes, ook de handhaver heeft een rol bij ondermijning, en er lopen meer mensen op straat die verward gedrag laten zien. De BOA-dag, een initiatief van het BOA-academie, sta jij als handhaver en jouw vak centraal.

We bieden 10 interessante en praktische workshops aan die jouw vakmanschap verder brengt. Het draait om beleving en dat kan perfect in deze editie van de BOA-dag, waarbij we te gast zijn in het RadarLAB van RadarVertige, een unieke oefenstraat met UWV-kantoor, woonhuis, kroeg met terras, nachtwinkel, wasserette, openbare toiletten, wijkkantoren, Cruyffcourt, voetgangersoversteekplaats, 2 stegen, 2 pleinen en alle verkeerssituaties met alle verkeersdeelnemers.

Stel je eigen BOA-dag samen?

Door een persoonlijke keuze te maken uit maar liefst 10 workshops ontstaat er voor jou een persoonlijk programma. Je kunt jouw persoonlijke voorkeur doorgeven via het inschrijfformulier.

Doorlopend kan er gebruik gemaakt worden van de mogelijk om te mountainbiken, elektrisch te biken en te rijden met een elektrisch auto, samen met een instructeur voor praktische rijtips.

Ook kun je middels een VR bril ervaren hoe je op een realistische wijze de gevaren en complexiteit van verschillende scenario’s kunt trainen.

09.30 – Binnenkomst
10.00 – Jouw gekozen workshop #1
11.00 – Pauze
11.30 – Jouw gekozen workshop #2
12.30 – Lunch
13.30 – Jouw gekozen workshop #3
14.30 – Pauze
14.45 – Burg. Gouda en veilige arbeidsomstandigheden
15.15 – Plenaire afsluiting
15.30 – Einde BOA-dag

09.30 uur
Binnenkomst

10.00 uur
Jouw gekozen workshop #1

11.00 uur
Eerste pauze

11.30 uur
Jouw gekozen workshop #2

12.30 uur
Lunch

13.30 uur
Jouw gekozen workshop #3

14.30 uur
Tweede pauze

14.45 uur
Burg. Gouda en veilige arbeidsomstandigheden

15.15 uur
Plenaire afsluiting

15.30 uur
Einde van de BOA-dag

Heb je deze dag al in je agenda staan?

"Ik kijk altijd enorm uit naar de workshops die we in op de BOA-dag mogen volgen. Ze zijn pakkend, echt gericht op mijn praktijk. Een geweldige beleving met zoveel handhavers!"

Handhaver Amsterdam

Welke workshops zijn er?

Ondermijning: wat zijn de signalen

De onderwereld en de bovenwereld raken steeds meer verstrengeld. Van ondermijnende criminaliteit doen mensen meestal geen aangifte. Wat kun je bij het surveilleren als handhaver zoal aan signalen over ondermijning waarnemen?   

We bespreken wat ondermijning is, welke signalen er zijn van ondermijning en de verschillende vormen.

Trainen met Virtual Reality

Trainen met VR – Met Flashpoint kunnen handhavers en beveiligingsprofessionals trainen in diverse scenario’s, terwijl ze zich in de veiligheid van hun eigen werkruimte bevinden. Flashpoint neemt je in deze presentatie mee in de mogelijkheden om VR een aanvulling op de bestaande trainingen te laten zijn.

Ook zal er een toelichting worden gegeven hoe de politie en netwerkpartners momenteel bezig zijn met de doorontwikkeling in nauwe samenwerking met Flashpoint.
Tevens zal er deze dag een doorlopende workshop zijn waarbij je zelf aan de slag kunt gaan met dit revolutionaire systeem.

Straatcultuur: omgaan met jeugd

Vanuit de praktijk zijn methodes en trainingen ontwikkeld voor het beïnvloeden van groepsdynamische processen en de onderscheiden individuele rolpatronen daarbinnen zowel op straat als in organisaties. Tijdens deze workshop nemen we jullie mee in de actualiteiten rondom jeugd en jeugdgroepen!

Spanningsregulatie bij agressie

Tijdens je werk op straat heb je te maken met spannende situaties en uitdagend gedrag van burgers.

Je eigen spanning loopt op en je voelt je hartslag en ademhaling omhoog schieten. Hoe blijf je zelf rustig zodat je een professioneel kan handelen?

Tijdens de workshop spanningsregulatie en zelfcontrole maak je kennis met de DASH methode.

DASH staat voor Denken, Ademhaling, Spierspanning en Houding om zo zelfcontrole toe te passen. Je leert je eigen spanningssignalen herkennen en beïnvloeden.

RTGV in OV domein 4

RTGB in het OV is net even anders dan in de Openbare Ruimte. Het werken in kleine ruimtes, bevoegdheden voor de BOA en het optreden van de professional kan verschillen met andere domeinen.

Tijdens deze workshop zullen we ingaan op het werken in een kleine ruimte met bevoegdheden vanuit de Wet Personenvervoer. Kijk eens mee in een ander domein of denk met met BOA-collega’s uit een ander werkgebied. 

Omgaan met verward gedrag

De maatschappij zijn helaas mensen die grip op hun leven (dreigen te) verliezen. Met als risico dat zij zichzelf of anderen schade berokkenen.  Als handhaver word je steeds vaker geconfronteerd met mensen met verward gedrag. We geven je een overzicht van enkele ziektebeelden zodat je deze kunt herkennen. In de workshop geven we je enkele handige tips om met deze mensen om te gaan.

Spotten van opvallend gedrag

Het is belangrijk dat handhavers bij het surveilleren in de openbare ruimte en op stations door gericht waarnemen en surveilleren afwijkend gedrag herkennen en dat handhavers mensen die afwijkend gedrag vertonen effectief aanspreken. We bespreken kort en bondig wat afwijkend gedrag is, hoe dit te herkennen.

Praktisch optreden

Handhavers moeten in een praktijksituatie, waar een incident heeft afgespeeld, veilig kunnen werken en moet weten met welke (veiligheid) aspecten hij rekening moet houden. In deze workshop bespreken we op een praktische wijze aan de hand van een praktijkoefening het optreden op drie vlakken, verkeersmaatregelen incidentmanagement en optreden pd,  en kunnen zij de juiste maatregelen nemen om een veilige werkplek te creëren en een overdacht te kunnen doen naar andere hulpdiensten.

Elektrisch rijden

Stap in een elektrisch voertuig met een ervaren instructeur en ervaar het surveilleren in een elektrisch voertuig. Vaak werkt een dergelijk voertuig net even anders. Snellere acceleratie, one pedal drive, en hoe vaak moet je opladen. Dit en nog veel meer kun je ervaren tijdens de workshop rijden in een elektrisch voertuig. De plaatsen zijn beperkt op deze dag, dus geef je snel op!

Weet je welke workshops je wilt volgen?